5.9.07

Helsingin Sanomat esittää: Väärinkäsitys

Perhanan lehdistö. Aamukahvikin alkaa maistua pahalta nautittuna Hesarin kanssa.

Päivän laatulehden sivulla B1 on uutinen tästä tuoreesta Tanskan tapauksesta, jossa paikalliset rauhaa ihan hirveästi rakastavat muslimit valmistelivat pommi-iskua. Samalla sivulla on Annukka Oksasen Näkökulma-kolumni samasta aiheesta, otsikolla "Näkyvyydellä on hintansa." Kolumnissaan Oksanen antaa ymmärtää, että Tanska suututti muslimit, jotka eivät aiemmin tienneet maasta juuri mitään, vain liittymällä Irakin sotaoperaatioon, ja sitten julkaisemalla ne ihan kamalat Muhammed-pilakuvat. Oksasen näkemyksen mukaan Tanskan liittyminen Irakin sotaan oli lähinnä yritys kohottaa maan kansainvälistä profiilia. Tästä tulee myös kolumnin älykkäältä kuulostava otsikko, joka viittaa siihen, että Tanskan hankkimalla kansainvälisellä näkyvyydellä on hintansa - nimittäin se, että Tanskassa aletaan valmistella pommi-iskuja.

Tässä on nyt pieni väärinkäsitys, mutta ei hätää, Avrelivs korjaa. Annukka-hyvä, Tanskan tapahtumissa ei ole lainkaan kysymys näkyvyyden hinnasta. Kysymys on muslimien hinnasta. Tätä hintaa ei tarvitsisi maksaa, jos Tanskassa ei olisi muslimeja. Ei, vaikka Tanska olisi maailman "näkyvin" valtio. Muslimien maahantuonnin hinta on se, että he alkavat suunnitella terrori-iskuja, hunnuttaa naisia, tehdä kunniamurhia ja vaatia käsittämättömiä erioikeuksia ja kantaväestöä luopumaan oman kulttuurinsa harjoittamisesta muslimien nähden.

Kaikki maksaa. Muslimitkaan eivät ole ilmaisia. Itse asiassa, he ovat aika paljon vähemmän ilmaisia kuin lähes mikä tahansa muu ihmisryhmä.

5 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Hesarin "uutis"kolumnistin mielestä Saksa ja Ranska varmaan jäivät pois operaatiosta laskeakseen kansainvälistä profiiliaan. Tai jotain.

Ajatus siitä, että terrorin perimmäinen syy olisi Irakin tapahtumista on harvinaisen aivoton, mutta valitettavan yleinen suomalaisessa mediassa.

Avrelivs kirjoitti...

Epäilemättä.

Hämmentävän usein näyttää mediassa unohtuvan esimerkiksi sellainen pieni tapahtuma kuin WTC-iskut 11.9.2001, ja vielä sitäkin aikaisempi vuonna -93 tapahtunut pommi-isku samaan kohteeseen. Molemmilla kerralla asialla olivat muslimit. Mutta ehkä ne vain olivat vihaisia Irakin sodasta. Joka ei vielä ollut alkanut.

Anonyymi kirjoitti...

"Ajatus siitä, että terrorin perimmäinen syy olisi Irakin tapahtumista on harvinaisen aivoton"

Vaikka se olisikin se syy, niin tämähän ei millään tavalla selitä sitä miksi Tanskan valtion tulisi vapaaehtoisesti sitten ottaa vihollisen pommimiehet maahansa asumaan ja maksaa vielä työttömyyskorvaukset sun muut räjähdeaineiden ostoa varten...

weekendsoldier kirjoitti...

Terrorin perimmäinen syy on siinä, että musulmaanien annetaan elämöidä vapaasti ja levittää viha sanomaansa ilman vastarintaa. Rättipäät ymmärtävät vain voimaa ja jos heidän toimiinsa ei puututa voimakeinoin saamme kohta ensimmäiset pomminrakentajat Suomeenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Tanska ja Irak ovat vihollisia toisilleen, keskenään sotaa käyviä maita.

Onko se nyt niin maankaatoihme, että sodassa pommeja värkkäillään.
Tihutyöntekijöillä ei ole sotilaan statusta, joten Mannerheimin päiväkäskyn mukaan heidät oli " tavattaessa ammuttava". Tanskassa tuskin ammutaan, mutta onko Irakissa tehokkaampaa toimintaa.