9.9.07

Monikulttuurisen valtion toimivuudesta

Monikulttuuriseen diskurssiin kuuluu hyvin olennaisesti ajatus siitä, että imperialistiset länsimaat ovat vastuussa Afrikan sisällissodista ja nälänhädästä, koska kyseiset länsimaat ovat ryöstäneet Afrikan mittaamattomat luonnonvarat ja piirtäneet viivoittimella epätarkalle Afrikan kartalle uusien siirtomaavaltioidensa rajat välittämättä paikallisten heimojen vihollisuuksista ja perinteisistä alueista. En nyt jää ihmettelemään sitä, miten Suomikin tulee aina lasketuksi syyllisten joukkoon, vaikka tietääkseni Suomella ei pahemmin ole ollut Afrikassa siirtomaita. Kenties kyse on siitä, että Ruotsi aikoinaan harjoitti imperialismia Euroopassa, ja Suomi oli tuolloin osa Ruotsia. Tällä logiikalla tosin lähes kaikki Afrikan valtiot ovat myös syyllisiä imperialismiin, koska nehän kuuluivat aikanaan johonkin imperialistiseen länsimaahan siirtomaa-alueina. Mutta ei takerruta siihen.

Niin kuin hyvin tiedämme, Afrikassa soditaan. Kilpailevat, sotaisat ja toisilleen vihamieliset heimot yrittävät valloittaa mahdollisimman suuria alueita itselleen, siinä prosessissa harjoittaen kansanmurhaa kaikkia ”vihollisiaan” eli kaikkia muita heimoja kohtaan. Siellä missä afrikkalaiset eivät sodi keskenään, he sotivat valkoisia vastaan, murhaten esimerkiksi valkoisia maanviljelijöitä kuten Zimbabwessa on nykyään tapana. Kaiken kaikkiaan tilanne on ikävä. Jatkuva sota tekee toimivan yhteiskunnan täysin mahdottomaksi.

Toinen monikulttuurisuusaatteen perusajatus on, että tuomalla Suomeen suomalaisesta kulttuurista ja sekulaarisluterilaisesta uskosta äärimmäisen paljon poikkeavia kulttuureja ja uskontoja edustavia ihmisiä Afrikan ja Lähi-idän alueilta, voidaan Suomeen luoda kulttuuriltaan rikas ja voimakkaasti yhteisöllinen yhteiskunta, eksoottisesti värisevä urbaaniympäristö, vivahteikas, värikäs ja monipuolinen luovuutta voimistava ilmapiiri ja ties mitä muuta eroottisviritteistä. Ja mikä parasta, samaan aikaan Suomeen muuttavat ulkomaalaiset pääsevät nauttimaan maamme verrattain korkeasta elintasosta, ja siten me osaltamme maksamme valtavaa kunniavelkaamme näille ihmisille. Esimerkiksi näistä syistä monikulttuurinen yhteiskunta on monikultturistien mielestä sekä hyvä että välttämätön asia Suomelle.

Mutta hetkinen. Olemme tainneet juuri havaita jonkin toistuvan, vakavan virheen valkoisen miehen toiminnassa.

Valkoinen mies menee Afrikkaan ja pistää rajat uusiksi. Erilaiset ihmiset erilaisine heimoineen, kulttuureineen ja uskontoineen joutuvat yhtäkkiä samaan valtioon, ja totta kai tästä seuraa sisällissotia, kansanmurhia ja kurjuutta. Tämä on tietenkin huono asia, joten valkoisen miehen virhe aiheutti taas kerran kauheuksia.

Valkoinen mies ei enää mene Afrikkaan, vaan pysyy kotona. Valkoinen mies alkaa tuoda erilaisia afrikkalaisia omaan maahansa, ja näiden lisäksi ihmisiä mm. Lähi-idästä, Aasiasta ja Etelä-Amerikasta. Kaikki nämä erilaiset ihmiset, erilaisine heimoineen ja valtavan erilaisine kulttuureineen ja uskontoineen, joutuvat yhtäkkiä samaan valtioon. Ja tästä totta kai seuraa kulttuuriltaan rikas ja voimakkaasti yhteisöllinen ihanneyhteiskunta, jossa kaikki elävät keskenään rauhassa, ja luovuuden ja vaurauden rajoina ovat ainoastaan kuolevaisen ihmisen mielikuvituksen kahleet.

Löytyihän se ongelma sieltä. Valkoinen mies ei oikein hallitse matematiikkaa.

Valtio Afrikassa + erilaisia kulttuureja ja uskontoja edustavia ihmisiä eri puolilta Afrikkaa samalla alueella = luhistunut ja kaoottinen pahoinvointiyhteiskunta, sota, murha, kurjuus ja helvetti

Valtio Euroopassa + äärimmäisen erilaisia kulttuureja ja uskontoja edustavia ihmisiä joka puolelta maailmaa samalla alueella = yhteisöllinen ja kulttuuriltaan rikas yhteiskunta, rauha, vauraus, taivas

Siis mitä ihmettä?

Onko siis niin, että monikulttuurisuus Afrikassa aiheuttaa sotaa ja kuolemaa, mutta monikulttuurisuus Euroopassa aiheuttaa taivaallisen ihanan yhteiskunnan? Ja jos niin on, mitenhän se tarkalleen on mahdollista? Ja missä päin Eurooppaa on se taivaallisen ihana monikulttuurinen yhteiskunta?

Monikulttuurinen valtio Afrikassa ei toimi. Miksi ei? Johtuuko se afrikkalaisista, jotka eivät osaa rakentaa monikulttuurista yhteiskuntaa oikein? Vai johtuuko se Afrikassa asuvista valkoisista, jotka eivät osaa tai halua rakentaa monikulttuurista yhteiskuntaa oikein? Vai johtuuko se siitä, ettei Afrikassa ole tarpeeksi erilaisia ihmisiä, koska siellä ei ole huomattavia maahanmuuttajajoukkoja Lähi-idästä, Aasiasta ja Etelä-Amerikasta?

Monikultturistien mielestä monikulttuurinen valtio voi toimia Euroopassa. Miksi? Miksi se toimisi Euroopassa, jos se ei toimi Afrikassa? Siinäpä pähkinä purtavaksi. Tähän asti nimittäin eurooppalaiset monikulttuurisen valtion prototyypit ovat johtaneet mm. muslimien itsemurhapommi-iskuihin Britanniassa, valtaviin katumellakoihin Ranskassa ja raiskauksien räjähdysmäiseen yleistymiseen Skandinavian monikulttuurisissa kaupungeissa.

Nyt olisi hyvä aika herätä hyväksymään eräs ilmiselvä fakta. Jos ihmiset ovat liian erilaisia, he eivät yksinkertaisesti tule toimeen keskenään. Otetaanpa muutama esimerkki, joista lähes jokainen voi varmasti olla yhtä mieltä.

Kuvitellaan seuraavaa: Sinä olet vakaumuksellinen feministi, jonka mielestä naiset ovat vähintään miesten veroisia kaikessa, elleivät vähän parempiakin useimmissa asioissa. Mielestäsi sukupuolten kuuluisi olla todella tasa-arvoisia, kaikin tavoin, ilman että kumpaankaan kohdistettaisiin minkäänlaisia epäreiluja etuja tai haittoja. Mielestäsi sekä miehiä että naisia kuuluisi kunnioittaa yksilöinä. Minä olen vakaumuksellinen sovinisti, jonka mielestä naisen paikka on nyrkin ja hellan välissä, ja pieni parisuhdeväkivalta vain opettaa naista käyttäytymään niin kuin alempiarvoisen kuuluu. Minun mielestäni naisen ei kuuluisi saada käydä töissä, ainakaan ilman miehensä tai veljiensä tai isänsä lupaa, eikä missään tapauksessa naista saisi päästää minkäänlaisiin johtotehtäviin. Naisten ei kuuluisi saada ajaa autoa, koska he ovat liian yksinkertaisia niin vaativiin tehtäviin. Työpaikallani kohtelen kaikkia naisia niin kuin alempiarvoista omaisuutta, vähän niin kuin koiraa. Voitko sinä tulla toimeen minun kanssani? Mitenkään? Ai et? Sepä yllättävää. Sitten meidän kai kannattaa pysyä todella kaukana toisistamme.

Tai entäpä seuraavaa: Sinä olet ahkera työntekijä, joka kunnioittaa työtovereitaan. Minä olen narsistinen psykopaatti, joka laiskottelee ammatikseen samoissa työtehtävissä kuin sinäkin, ja syyttää sinua ja muita työtovereitaan kaikesta tekemättä jättämästään työstä ja tekemistään virheistä. Selkäsi takana puhun sinusta paskaa esimiehellemme aina kun silmä välttää. Tulemmeko toimeen? Ai emme? Kuka olisi uskonut? Ehkä viisainta, että jompikumpi meistä vaihtaa maisemia.

Tavallisesti ihmiset ymmärtävät, että täysin erilaiset yksilöt eivät voi aina tulla toimeen keskenään. Mutta heti kun kuvioihin astuvat kulttuuri, uskonto ja hui kauhistus, ”rotu” (ts. se mitä ei ole olemassa, paitsi silloin kun sen perusteella syrjitään, vaikka sitä ei ole olemassa), useimmat alkavat kirkua täyttä kurkkua, että kaikki me olemme samanlaisia ja varmasti voimme tulla toimeen, kunhan vain rasistit ™ kitketään joukostamme. Hyvin on suvaitsevaisuuskasvatus toiminut.

Afrikassa valkoisen miehen pystyttämät keinotekoiset monikulttuurivaltiot eivät toimi, koska liian erilaiset ihmiset eivät tule toimeen keskenään. Samasta syystä monikulttuurisuus johtaa lisääntyvään väkivaltaan, vihaan ja taloudellisiin ongelmiin Euroopassa.

Mutta on se valkoinen mies tehnyt jotain hyvääkin. Ehkä. Ilman Internetiä en olisi voinut selailla Scriptan vieraskirjaa ja eräitä muita foorumeita, ja en olisi saanut inspiraatiota kirjoittaa tätäkään kirjoitusta.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olet liene lukenut tämän:
http://www.turunsanomat.fi/mielipiteet/?ts=1,3:1009:0:0,4:9:0:0:0;4:8:0:0:0;4:139:0:0:0;4:140:0:1:2007-04-14,104:140:451787,1:0:0:0:0:0:

Anonyymi kirjoitti...

Damn uusiksi,
http://uri.fi/afrikka/

lot kirjoitti...

Perhanan hyvä kirjoitus. Kiitos.

Avrelivs kirjoitti...

vx: Itse asiassa en ollut ehtinyt löytää tuota kirjoitusta. Kiitokset linkistä. Aina mukava nähdä kirjoittajia, jotka uskaltavat sanoa, ettei länsimaita voi realistisesti syyttää Afrikan nykyisestä kurjuudesta.

lot: Kiitokset kehuista. Paistaa se päivä joskus risukasaankin.

weekendsoldier kirjoitti...

"Aina mukava nähdä kirjoittajia, jotka uskaltavat sanoa, ettei länsimaita voi realistisesti syyttää Afrikan nykyisestä kurjuudesta."

Eiköhän "edistykselliset" piirit lyttää ko. kirjoituksen rasistisena ja taantumuksellisena:(