24.5.07

Juutalaiskysymys

Haluaisin esittää seuraavan juutalaisaiheisen kysymyksen nimettömänä pysyttelevän ulkomaalaistaustaisen tuttavani puolesta. Oikeastaan kyseessä on moniosainen kysymys. Lupauduin esittämään kysymyksen tuttavani puolesta, sillä kantaväestön (ts. syntyperäisten suomalaisten) edustajana minulla on jo tietynlainen syntymässä saatu rasistin ja suvaitsemattoman leima, jota ulkomaalaistaustainen tuttavani ei luonnollisesti ulkomaalaistaustaisena itse kanna. Tuttavani ei halua leimautua suvaitsemattomaksi tai rasistiksi, vaan ainoastaan sopeutua eurooppalaisen yhteiskunnan pelisääntöihin. Hänen ei tarvitse ottaa riskiä, sillä minä voin ottaa sen hänen puolestaan - olenhan jo valmiiksi leimattu ja luokiteltu.

Saako juutalaisia "arvostella", "kritisoida" tai heidän historiaansa "analysoida" ja "tutkia", ja jos kyllä, niin miten?

Juutalaisten holokaustin kieltäminen tai edes epäileminen on selvästi kiellettyä ainakin englantilaisille valkoisille, niin kuin tapaus David Irving osoittaa. Niille jotka eivät tapausta tunne, David Irving tuomittiin Itävallassa vankilaan holokaustin kieltämisestä.

Ranskan presidenttiä Nicolas Sarkozya saa kuitenkin kutsua julkisesti likaiseksi juutalaiseksi, ainakin jos sen jälkeen huudetaan Allah u akbar.

Mitä tuttavani pitäisi ajatella? Saako hän halutessaan "arvostella" juutalaisia, vai onko se muslimien erioikeus? Ymmärrän hänen hämmennyksensä.

2 kommenttia:

Kekke kirjoitti...

Israel-kytkökset nykyään näyttävät oikeuttavan juutalaisten epäkorrektisoimiseen kun Uhrin aseman ovat saaneet ihan jotkut muut. Itse olen akateemisesti koulutetun, maahanmuuttajanaisten paikallisjärjestön auttajana toimineen naisen kuullut nauraen käyttävän sanaa "jutku" - eikä se edes tuntunut herättävän näyttävää pöyristystä.

Maltti on valttia, ystävällesi sanoisin. Näkemyksissä juutalaisista ja juutalaisuudesta saisi olla objektiivisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Holokaustin olemassaolosta voidaan olla montaa mieltä, mutta kestitysleirejä on täydellä varmuudella ollut olemassa. Juutalaisia on kestitetty monin tavoin, heitä on ruokittu ja heille on annettu pullaa. Joitakin valitettavia kuolemantapauksiakin esiintynyt, kun joku ahne juutalainen on yrittänyt ahtaa yhtä aikaa kääretorttua ja korvapuustia "naamariin", mistä voi seurata tukehtuminen. Tästä olemme tietenkin pahoillamme, mutta antaako se todella aihetta valittaa palvelun tasosta?