28.5.07

Kenialainen taloustieteilijä rukoilee länsimaita lopettamaan kehitysavun

Luulitko, että sinunkin verorahoistasi maksettava kehitysapu todellisuudessa auttaa kehitysmaita? Luulitko, että niillä miljoonilla euroilla nostetaan kehitysmaat vihdoin jaloilleen? Jos luulit, luulit väärin, ainakin kenialaisen taloustieteilijän James Shikwatin mielestä.

Shikwatin mukaan eniten kehitysapua saaneet maat ovat myös huonoimmassa kunnossa. Kehitysapurahoilla rahoitetaan byrokratiaa ja korruptiota. Kehitysapu opettaa afrikkalaisia laiskoiksi kerjäläisiksi, jotka eivät tule toimeen omillaan. Kehitysapu heikentää paikallisia markkinoita ja sammuttaa kaiken yrittelijäisyyden, jota kehitysmaat kipeästi kaipaisivat.

Tätä se auttaminen nykyään on. Kunhan näytetään hyviltä ja moraalisilta, mitäs väliä sillä on, jos todellisuudessa aiheutetaan vain vahinkoa?

Lue lisää:

Suomeksi (mamukulut-blogi)

Alkuperäinen artikkeli englanniksi (Spiegel)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen blogi. Lisään linkin omalle blogilleni :)

www.nieminen.info

Tupla-J kirjoitti...

Samoin. Upeaa tekstiä, kirkasta, johdonmukaista ja selkeää järjenjuoksua. Nuo teesit olisi mukava nähdä julkaistuna jossain oikeastikin esillä.

Avrelivs kirjoitti...

Kiitokset. Minulla on tässä ollut tarkoituksena lähinnä kanavoida muiden monikulttuuri/järjettömyyskriitikkojen hyviä pointteja sekä hajanaisia omia ajatuksia omien tuttavieni luettavaksi. Mutta sen parempi vain jos joku muukin saa näistä jotain irti. Teidän molempien blogeja onkin tullut jo aiemmin luettua.